Natuurlijk kun je een zak voorgekookte aardappelschijfjes kopen in de supermarkt, maar die zijn laaaaang zo lekker niet als zelf gemaakte gebakken aardappels. Hoe kun je dan zelf gebakken aardappels maken? Ik ga het je hier uitleggen.
Welke aardappelsoort gebruiken voor het maken van gebakken aardappels?”
Moet ik mijn aardappelen schillen als ik gebakken aardappelen wil maken?
Benodigdheden
Werkwijze
Het opdienen van de zelfgemaakte gebakken aardappelen
Vragen of tips
Welke aardappelsoort gebruiken voor het maken van gebakken aardappels?”
Als je zelf gebakken aardappels wilt maken is het makkelijk om een vastkokende aardappelsoort te gebruiken. Deze aardappelen kruimelen namelijk een stuk minder.
Vastkokende aardappelsoorten zijn:
- Nicola
- Ditta
- Lady Christl
- Inova
- Ballerina
- Opperdoezer-ronde
Moet ik mijn aardappelen schillen als ik gebakken aardappelen wil maken?
Voordat je de aardappelen gaat bakken kun je ze eerst schillen. Het is niet perse noodzakelijk om de aardappels te schillen. Ik vind het persoonlijk lekker om de aardappels met schil op te eten.
Als je de aardappels besluit om niet te schillen kun je ze eventueel schoonmaken met een schubhandschoen, maar je kunt ze ook gewoon even wassen onder de kraan.
Benodigdheden
Wat heb je nodig voor voor het zelf maken van gebakken aardappelen?
- Vastkokende aardappels
- Een beetje zout
- Een bakpan
- Een kookpan
- Bakboter
Werkwijze
- Stap 1: Schil de aardappelen als je dat graag wilt en snijd de aardappelen vervolgens in dunne schijfjes.
- Stap 2: Doe de aardappelen in een pan met water en kook de aardappelen met een beetje zout in vijf tot tien minuten gaar. Aardappelen zijn gaar wanneer je er met een vork makkelijk in kunt prikken. Giet het water vervolgens af.
- Stap 3: Verhit een beetje olie of bakboter in een koekenpan en bak de aardappelen op niet al te hoog vuur tot ze goudbruin kleuren.
- Stap 4: Dien de gebakken aardappelschijfjes op en eetsmakelijk!! 🙂
Het opdienen van de zelfgemaakte gebakken aardappelen
Nadat je de aardappeltjes hebt gebakken kun je ze opdienen. Leg ze op een bord en doe er een beetje zout of aromat overheen. En natuurlijk is het erg lekker om de aardappeltjes te eten in combinatie met lekkere romige mayonaise.
Eetsmakelijk!
Vragen of tips
Heb je vragen of tips over het zelf maken van gebakken aardappels. Laat het gerust weten door middel van een reactie hier onder. 🙂