Ook taart eten als ontbijt? Hierbij het recept om zelf een gezonde kwarktaart te maken! Good luck! 🙂 En laat me natuurlijk even weten wat je er van vond. Vind ik leuk! 🙂
Ingrediënten
Bereidingswijze
Variaties op deze kokos kwarktaart
Is het jou gelukt om deze gezonde kokos kwarktaart zelf te maken?
Ingrediënten
Voor de bodem
- 130 gram dadels
- 40 gram walnoten
- 75 gram havermout
- 38 gram kokosolie
Voor de taartvulling
- 350 gram Milde Magere kwark van Campina – Kokos smaak
- 350 gram Milde Magere kwark van Campina – Naturel
- 6 gelatineblaadjes
- 20 gram 85% cacao chocolade (optioneel)
Bereidingswijze
———– Bereiding taartvulling ———–
- Stap 1: Doe de havermout, walnoten en dadels in een blender.
- Stap 2: Doe de ingrediënten na het blenden in een kom
- Stap 3: Voeg de kokosolie toe aan de ingrediënten in de kom en mix ofkneed goed. (De reden dat ik de kokosolie pas na het blenden toevoeg is omdat mijn blender anders kapot gaat, maar als je een sterke blender hebt kun je proberen om het mee te blenden. Raad ik in ieder geval niet aan!)
- Stap 4: Verdeel de bodemmix over een taartblik. Het taartblik hoeft niet ingevet te worden van tevoren.
- Stap 5: Zet het taartblik met bodem in de koelkast
———– Bereiding taartvulling ———–
- Stap 5: Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat ze daar 5 minuten in weken
- Stap 6: Leg de gelatineblaadjes vervolgens in een klein laagje water in een pannetje. Warm het pannetje boven het gasfornuis een beetje op, maar laat het water niet koken!!
- Stap 7: Roer met een vork door het pannetje met water zodat alle gelatineblaadjes zijn opgelost. Als ze allemaal zijn opgelost is het klaar
- Stap 8: Doe 350 gram van beide soorten kwark bij elkaar in een kom en mix goed. Voeg ook 125 gram kokosrasp toe en mix weer goed.
- Stap 9: Voeg het water met opgeloste gelatineblaadjes toe aan de kwark en mix goed
- Stap 10: Pak het taartblik met bodem uit de koelkast en verdeel de kwark over de taartbodem.
- Stap 11: Zet de taart terug in de koelkast en wachten!!!! 🙂
———– Optioneel ———–
- Stap 12: Rasp wat 85% cacao chocolade over de kwarktaart. Deze stap is uiteraard optioneel maar wel heeeeeeel lekkerrr 🙂 !!
Variaties op deze kokos kwarktaart
Ik vind kokos persoonlijk echt heel erg lekker, maar ik snap dat er veel mensen zijn die niet zo heel erg gek zijn op kokos. Maar geen probleem, er zijn genoeg variaties op deze gezonde kokos kwarktaart. Hierbij een paar voorbeelden:
- Citroen kwarktaart: neem hiervoor twee bakken optimel 0% vet citroen kwark i.p.v. de Campina kwark. Eventueel kun je ook voor de helft magere kwark nemen en dan zelf een citroen leegpersen en door de kwark heen doen voor een meer natuurlijke smaak.
- Aardbei kwarktaart: neem hiervoor twee bakken optimel 0% vet citroen kwark i.p.v. de campina kwark. Versier de taart mooi met aardbeien achteraf. Dit kan ook met de 0% vet kwark van Optimel in de smaken appel-kaneel en perzik-vanille. Heb ik zelf nog nooit geprobeerd.
- Sinaasappel kwarktaart: Gebruik hiervoor 700 gram Milde Magere Kwark van Campina en pers een paar sinaasappels uit. Doe het sap door de kwark heen. Dit maakt echt een hele lekkere zoete kwarktaart.
Als je gebruik maakt van de Optimel kwark in plaats van de Campina kwark is je taart wel minder eiwitrijk. Maakt in principe niet uit hoor, maar ik eet de taart persoonlijk graag als een eiwitrijk tussendoortje.
Is het jou gelukt om deze gezonde kokos kwarktaart zelf te maken?
Heb jij al geprobeerd om de gezonde kokos kwarktaart te maken? Of een van de variaties? Is het gelukt? Of heb je misschien nog goede tips of variaties? Laat het ons weten, we zijn heel benieuwd! 🙂
Deze blog is geschreven door: Eline. Zie hier haar oorspronkelijke blogpost.