Benodigdheden en ingrediënten
Werkwijze
Hoe kun je een bananenbrood het best bewaren?
Heb je vragen, tips of ideeën?
Benodigdheden en ingrediënten
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 50 gram dadels
- 40 gram walnoten en pompoenpitten
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
Benodigdheden
- Blender
- Cakeblik
- Grote kom
- Bakpapier
Werkwijze
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Stap 2: Doe de bananen, het amandelmeel, de eieren en het havermout bij elkaar in de blender en mix de ingrediënten tot een glad beslag. Doe het beslag in een kom.
- Stap 3: Snijd de dadels in stukjes en mix de dadels vervolgens door het beslag in de kom. Je kunt de dadels ook mee mixen in de blender als je blender daar sterk genoeg voor is. Ik vind het zelf ook lekker als de dadels echt nog in stukjes in het bananenbrood zitten. Dat is een persoonlijke voorkeur.
- Stap 4: Bekleed het cakeblik met bakpapier.
- Stap 5: Vul het cakeblik met het beslag.
- Stap 6: Verdeel de pompoenpitten en de walnoten over het beslag in het cakeblik
- Stap 7: Laat het bananenbrood ongeveer 50 minuten bakken op 180 graden Celsius.
Haal het bananenbrood vervolgens uit de oven en laat het heel even afkoelen. Daarna kun je al snel een stukje proberen. Het is natuurlijk extra lekker als het bananenbrood nog een beetje warm is mmmmm!!!
Hoe kun je een bananenbrood het best bewaren?
Als je een klein huishouden hebt en een bananenbrood voor langere tijd wilt bewaren kun je het bananenbrood in plakjes snijden en ze een voor een inpakken in aluminiumfolie. Vervolgens les je ze in de vriezer en kun je ze een flinke tijd bewaren. Ook kun je het bananenbrood wel een paar dagen in de koelkast bewaren.
Heb je vragen, tips of ideeën?
Heb jij vragen, tips of ideeën? Of misschien wel een hele lekkere variatie op dit bananenbrood? Laat het vooral weten 🙂 Je kunt hier onder een reactie plaatsen of ons een berichtje sturen via ‘contact.
Dit artikel is geschreven door Eline. Het oorspronkelijke artikel kun je hier bekijken.